I de kommende uger vil en større ombygning

”Sidste år spiste vi på det, som vist er lukket men nu genåbner, som vi kan forstå det. Det har vi også været inde og spise på. I det hele taget er vi slet ikke i tvivl om, at det bliver integreret godt i Kolding, hvor de lækre retter helt sikkert vil forkæle nordjyderne godt og grundigt.

”Det åbner en 700 kvadratmeter stor restaurant. Det er et kendt dansk madkoncept, som henvender sig til en meget bred målgruppe. Der er noget for enhver smag og alle aldre, siger Lotte Skou og uddyber;

”De koncepter det ønsker at præsentere fremadrettet bliver i øjenhøjde med Koldingenserne. Derfor er det også glædeligt, at Det har valgt at satse på det her, for det er også helt i tråd med det, vi ønsker,” forklarer han.

I de kommende uger vil en større ombygning af center indledes. Blandt andet for at gøre plads til en større udeservering på det ud til Torv. Det er lidt en mindre revolution af hele det område, som nu bliver endnu mere attraktivt. Det er tanken, at gæsterne på Det i de lunere perioder kan nyde deres mad og drikke med view ud til Limfjorden og Utzon Centeret. Det har aktuelt ni restauranter placeret rundt omkring i landet. I forvejen har man restauranter i store shoppingcentre som Fields, Fisketorvet og City 2 på Sjælland. Deres restaurant på Fiolstræde i København er blandt andet meget kendt for deres lækre brunch og burgere. Det er også enormt populære i blandt andet København, Glostrup og Aarhus for deres lækre buffet både til frokost- og aften. På den måde rammer det også plet til de mange madglade aalborgensere, der nu får endnu et stærkt alternativ til en aften ude i byen.

”Det er planen, at vi vil satse på flere steder med bespisning. Når man opholder sig i et center, så er det også rart, at der er flere gode spisesteder at vælge imellem, når man trænger til en pause. Det er en del af vores store strategiplan, som vi for alvor vil begynde at effektuere i løbet af efteråret,” forklarer center manager Rasmus.

Der er fart på i Kolding i disse dage – særligt på den gastronomiske side; nye restauranter, takeaways og caféer skyder op i samme fart som ungdomsboligerne på havnefronten. Det har været længe undervejs, og nu virker det som om, vi Odenseenere endelig er hoppet med på det gastronomiske tog, der primært har pendlet mellem København og Aarhus. Som det bosat i Kolding er det vel at sammenligne med, at det kom til en guldgraver. Så da endnu en café åbnede, stod vi klar ved døren.

”Landmad” ligger i Vesterå, og er en ”koncept-café”, som er startet for en del år siden, og nu ser den syvende i Danmark så dagens lys. Det er rimelig enkelt og ligetil – de sælger produkter fra små producenter og gerne lokalt, at det lokale så rent faktisk dækker lige fra Bornholm til Skagen og alt imellem er en sidebemærkning. Du kan i hvert fald være sikker på, at du kan finde noget for hver en smag!

Smag er netop kodeordet her, for det er velsmag, økologi og bæredygtighed du tænker på når du træder ind i de hyggelige lokaler i Vesterå. Vi ankommer til frokost på en hyggelig fredag, hvor solen for en sjælden gang skyld har valgt at kigge frem. Vi bliver budt pænt velkommen og begynder at kigge nærmere på alle herlighederne. Der er vildt meget forskelligt! Landmad har udover deres eget mærke akvavitter fra brænderier, øl brygget i Skals, som vi ender med at smage, fjerkræ fra Hopballe, pasta fra Bornholm, olie, eddike, kaffe, the, chokolade og masser af kød af høj kvalitet.

Nå, der skal spises og vi kigger ivrigt på menukortet, som er enkelt og til at overskue. Vi bliver anbefalet ”Godsejerens Burger” og beder også om Landmad Tapas samt hotwings. Det kommer lidt bagpå os, at hotwings også er på kortet! Umiddelbart virker det jo ikke så dansk?
Dertil en øl og en æblemost. Vi sætter os uden for, og kort tid efter kommer vores drikkevarer – solen skinner – vi siger ”Skål” og i samme sætning ”Hold da op – den var bedre end forventet – fandme dårlig timing jeg skal køre”.

Vi taler lidt om konceptet, og vi er ret enige. Den synergi, der er mellem stedet og produkterne, er godt tænkt – det er godt for begge parter – produkterne bliver mere autentiske af butikken og omvendt.
Nu sidder du og tænker ”så er læderforklæderne, tatoveringerne, hipsterskægget og den ironiske distance nået til AA”, men der er mere hippie end hipster over tjenerne – og heldigvis for det!

Nå, nok snak – maden ankommer – Godsejerens Burger er lavet på oksekød fra Himmerland, ost, bacon, hjemmerørt mayo, syltede løg, relish på agurk, bacon og med en tilhørende salat, der mest minder en coleslaw hvor den fede mayo-baserede dressing er erstattet af sødlig vinaigrette.
”Det er faktisk første gang jeg har lyst til at spise en salat op” siger Anders overrasket.

Én kommentar til “I de kommende uger vil en større ombygning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *