Først og fremmest skal det bemærkes

Jeg går lige i tænkebox, for hvad gør man lige når det ikke er konkrete beløb eller erstatning, men at skulle stævne en professor og leder af et forskningscenter til at anerkende fejlagtige faglige oplysninger til brug i retssystem som ikke er i overensstemmelse med deres net-kursus eller forskningscenterets almene faglige oplysninger og med store konsekvenser for en doms udfald og de parter der er i aktuelle sag, at skulle anerkende vurderinger som udokumenterede og at anerkende påstand om, at læge skulle have stillet en diagnose hvor der blot tale om en henvisning – og uden denne læges viden eller tilladelse for “misbrug “af lægenotat … at anerkende at flere givne vurderinger til brug i institution med stor ansvarlighedsfaktor for at alt de går videre med er veldokumenterede, at de er vildledte af deres vurderinger ved dels manglende dokumentation, faktuelle fejl og konklusioner som er direkte i strid med forskningscenterets etik for tema.

Kan en professor stævnes for så “abstrakte” anerkendelser som dog kan dokumenteres helt konkret.

Hvis du kan svare ja uden betænkning og uden at uddybe forklare nu og bruge tid, vil mine overvejelser gå mod konkret handling.

Hej. Tak for dit spørgsmål endnu engang.

I dette tilfælde er det svært at give et endegyldigt ja eller nej, da det kræver, at man kender til hele sagen samt de oplysninger, som du henviser til. Det vil altid bero på en konkret vurdering af den enkelte sag, hvilket falder uden for brevkassens rammer.

Som skrevet i min forrige mail, er du dog velkommen til at kontakte mig hvis du har brug for hjælp, hvor vi herefter kan aftale de nærmere vilkår for min bistand. Ellers kan du henvende dig til retten, og få dem til at hjælpe dig med at skrive en stævning.

2. Jeg søger svar på, om følgende planlagte fremgangsmetode er lovlig. Ville være en enorm hjælp, hvis I kan være behjælpelige.

Konceptet er at jeg i min virksomhed skal sælge gaveæsker. Det går ud på, at man kan gå ind på min virksomheds webshop og vælge samt betale for en gaveæske som man gerne vil forære til en bekendt. Min virksomhed sørger så for forsendelse af gaveæsken til modtager.

Lad mig for overskuelighedens skyld sætte et scenarie op:

1. “Martin” vil gerne overraske sin ven, “Jeppe”, med en gaveæske (indeholdende 1 stk. slips og 1 stk. butterfly)

2. Martin udvælger på webshoppen den gaveæske han vil give til sin ven, Jeppe.

3. Martin angiver oplysninger som er relevante for forsendelsen. Dvs. alle eller blot nogle af følgende, alt efter hvad, der er tilladt: Jeppes telefonnummer, Jeppes emailadresse, Jeppes fysiske adresse.

4. Martin betaler for gaveæsken og jeg (min virksomhed) sender gaveæsken til Jeppe vha. de oplysninger, Martin har angivet ifm. bestilling inde på webshoppen.

Er dette lovligt? Altså det faktum at Martin angiver en anden persons kontakt/adresseoplysninger, som jeg så som virksomhed tager imod og gør brug af. Altså oplysninger på en person (Jeppe) som ikke selv har været inde og angive noget som helst – og som vel dermed i princippet ikke har givet samtykke til at der bliver gjort brug af hans oplysninger?

Hvilke af de nævnte former for oplysninger, hvis overhovedet nogen af dem, må jeg i ovenstående eksempel gøre brug af – og dermed også fremover i alle andre tilfælde?:

· Jeppes telefonnummer

·Jeppes e-mailadresse

·Jeppes adresse

Hej. Mange tak for dit spørgsmål.

Dit spørgsmål handler om erhvervsrådgivning, herunder om en given fremgangsmåde er forenelig med persondataloven. Grundlæggende går persondataloven ud på, at man behandler personoplysninger i overensstemmelse med god databehandlingsskik, således at personfølsomme data ikke misbruges eller er i risiko herfor. Herudover skal det fremgå klart, når du samler personoplysninger, hvad formålet er med disse, samt det skal være et sagligt formål. Herudover må indsamlingen af oplysninger ikke omfatte mere, end hvad der er nødvendigt. Du kan også finde en forsvarsadvokat.

Som nævnt falder dit spørgsmål dog ind under egentlig erhvervsrådgivning, hvilket falder uden for brevkassens rammer at besvare. Prøv at find en forsvarssadvokat, der er ekspert i it-ret, da dette område desværre falder udenfor mine kompetencer.

3. Hej jeg har et spørgsmål. Jeg er fuldtidsansat i en virksomhed A hvor jeg har udført arbejde for virksomhed B. Uden for min faste arbejdstid har jeg så lavet mere arbejde for virksomhed B som jeg har faktureret igennem min personligt ejede virksomhed (i overenstemmelse med både Virksomhed A og B). Jeg har så fået at vide (mundrligt) af virksomhed B’s bogholder, at en medarbejder fra Virksomhed A har bedt om at få indsigt i hvor meget jeg har faktureret for arbejdet igennem min personligt ejede virksomhed, da denne medarbejder, mener at jeg også har faktureret for timer i min faste arbejdstid hos Virksomhed A. Er det lovligt for denne medarbejder at bede om denne indsigt uden at forhøre sig med mig først?

Hej. Mange tak for dit spørgsmål.

Det er lidt svært for mig at give dig et konkret svar på dit spørgsmål, idet jeg ikke nærmere kender dine ansættelsesforhold, herunder om du er ansat i det offentlige eller i en virksomhed.

Som hovedregel er sager om ansættelse eller forfremmelse i den offentliges tjeneste undtaget fra aktindsigt. Herunder gælder blandt andet en medarbejders lønforhold, ferieregnskab, sygelister, personalebedømmelser m.v.

I det private må der heller ikke videregives oplysninger om privates forhold, medmindre den pågældende har en retlig interesse. Det kan jeg ud fra dine oplysninger ikke afgøre om er tilfældet.

4. Hej, Jeg er i den situation, at min udlejer påstår, at min kæreste, Mads, bor hos mig – hvilket han ikke gør. Denne påstand har han efter et besøg, hvor han (udlejer), Lasse, personligt ville se på problemer med afløb og toilet. Her så Lasse, at nogle af Mads’ toiletsager stod på badeværelset, samt der hang få dele tøj på en knage, som det eneste af Mads’ ting i huset. I garagen påpeger Lasse så, at motorcyklen (Mads’) vel ikke er min, og han spørger til, hvem alt værktøjet tilhører. – Med dette tænker jeg selvfølgelig, at det må være helt op til mig som lejer, at jeg må opbevare hvad jeg vil i min beboelse. Og motorcyklen var jo det eneste transportmiddel på stedet, som Mads kunne eje, idet jeg bor på landet.

Mads har egen bopæl i Aalborg, hvor han studerer til dagligt.

Jeg har i denne mail vedhæftet, hvad min udlejer har skrevet til mig; bl.a. at han hævder, at Mads har bopæl her, og at lejen derfor skal stige til 5000 kr om måneden, fra d. 1/10 2017. Lejen er nu på 4200 kr.

Derudover vil Lasse ophæve min nuværende lejekontrakt, og mener, at jeg skal indgå i en ny, hvilket jeg naturligvis nægter.

Først og fremmest skal det bemærkes, at det fremgår af lejekontraktens § 11, 1. Punkt. at lejemålet alene må benyttes til beboelse af dig, og hvis du skulle have lyst til at dele lejemålet med en anden, skulle dette skriftligt accepteres af udlejer, hvorefter der ville skulle oprettes en ny lejekontrakt. Hvis det heraf lægges til grund, at du har misligholdt denne del af aftalen, har din udlejer retten til at opsige dig, dog ved først at have gjort dig opmærksom på problemet.

Udlejeren kan dog ikke umiddelbart sætte huslejen op, da huslejen fastsættes ift. beliggenhed, størrelse, udstyr, art og vedligeholdelsestilstand.

Du er velkommen til at kontakte mig hvis du har brug for hjælp. Så kan vi aftale de nærmere vilkår for min bistand.

4.1.Jeg skrev til Jer i sidste uge ang. En streng uovernesstemmelse mellem min udlejer og mig selv, fordi han påstår, min kæreste Mads bor hos mig, og mener nu, jeg skal betale 5000,- om måneden fra d. 1/10, frem for de nu 4200,-. Det er helt urimeligt.

Min spørgsmål er nu bare, hvor ’længe’ der går, før jeg kan forvente at høre fra Jer, ang. Hvad jeg skal foretage mig, og for at få svar på, hvad han egentlig kan tillade sig, og hvad mine rettigheder er ang. Dette her.

239 kommentarer til “Først og fremmest skal det bemærkes”

 1. I and my pals were found to be viewing the best guidelines from your site and so the sudden I got an awful feeling I had not expressed respect to the website owner for them. The people were definitely as a result thrilled to learn them and already have absolutely been taking pleasure in those things. I appreciate you for turning out to be very helpful and for utilizing this kind of very good topics millions of individuals are really wanting to discover. My sincere apologies for not saying thanks to sooner.

 2. I and also my buddies were found to be reviewing the best suggestions from the blog and before long got an awful feeling I had not expressed respect to the website owner for those tips. These young men came as a result passionate to see them and now have quite simply been taking pleasure in them. Appreciation for truly being well considerate and then for deciding on these kinds of cool topics most people are really eager to learn about. Our own sincere regret for not saying thanks to you earlier.

 3. I in addition to my buddies were actually analyzing the good guidelines located on your site then instantly came up with a horrible suspicion I never expressed respect to the site owner for those tips. Most of the boys ended up totally glad to learn all of them and now have in truth been having fun with them. Thanks for getting very accommodating as well as for finding this sort of marvelous areas millions of individuals are really needing to understand about. Our sincere apologies for not expressing gratitude to sooner.

 4. Thank you a lot for giving everyone an extremely superb opportunity to read from this website. It’s usually so great and as well , full of fun for me personally and my office fellow workers to search your website at the very least 3 times every week to learn the newest guides you will have. Of course, I’m so at all times happy with the impressive thoughts served by you. Some 4 points on this page are essentially the most efficient we have ever had.

 5. I just wanted to write down a simple remark so as to say thanks to you for these amazing concepts you are placing at this site. My extensive internet research has at the end of the day been recognized with good quality know-how to write about with my good friends. I ‘d state that that many of us visitors actually are very much fortunate to live in a remarkable community with so many outstanding professionals with valuable principles. I feel pretty happy to have encountered the website and look forward to so many more excellent moments reading here. Thanks a lot again for all the details.

 6. My spouse and i were absolutely relieved Louis could finish off his studies from your ideas he received through your site. It’s not at all simplistic to just find yourself giving for free ideas the rest could have been making money from. So we recognize we need you to be grateful to for that. The most important illustrations you’ve made, the straightforward blog menu, the friendships your site aid to promote – it’s most astonishing, and it is letting our son and our family do think the concept is excellent, which is certainly really serious. Thank you for all!

 7. Thanks so much for providing individuals with a very superb opportunity to read in detail from this web site. It’s usually so pleasant and as well , stuffed with a good time for me personally and my office fellow workers to search your website not less than three times in a week to find out the fresh guidance you have got. And indeed, I’m also at all times impressed considering the fantastic methods you serve. Some 3 ideas on this page are indeed the most impressive I have ever had.

 8. I’m just writing to make you understand what a outstanding experience my friend’s daughter obtained visiting yuor web blog. She discovered a wide variety of issues, most notably what it’s like to have a wonderful giving heart to have other folks completely have an understanding of various multifaceted subject areas. You really exceeded my expected results. Many thanks for showing those insightful, dependable, educational and as well as fun thoughts on this topic to Mary.

 9. Needed to compose you that very small observation to help say thanks yet again for your personal gorgeous thoughts you’ve shared here. It was really strangely generous with people like you to supply freely just what many people would’ve marketed as an e-book to generate some bucks on their own, chiefly considering that you might well have done it in the event you wanted. These basics likewise served to provide a good way to fully grasp many people have a similar interest just as my very own to find out great deal more with reference to this condition. I think there are lots of more pleasant sessions ahead for those who discover your blog.

 10. I in addition to my pals have been checking out the good things on your website then all of the sudden developed an awful suspicion I never thanked the website owner for those secrets. My ladies came happy to study them and now have very much been having fun with these things. I appreciate you for genuinely well accommodating as well as for pick out certain exceptional themes most people are really desirous to understand about. My honest regret for not saying thanks to you sooner.

 11. I have to show some thanks to the writer for bailing me out of this particular matter. Just after exploring throughout the internet and finding recommendations which were not productive, I was thinking my entire life was well over. Existing minus the strategies to the problems you have solved by way of your short article is a crucial case, as well as the kind which may have in a wrong way affected my career if I hadn’t encountered your site. Your primary talents and kindness in handling a lot of stuff was crucial. I’m not sure what I would have done if I had not come upon such a step like this. I’m able to at this moment look forward to my future. Thanks a lot so much for this impressive and result oriented guide. I won’t hesitate to propose the sites to anybody who wants and needs assistance on this subject.

 12. Thanks a lot for giving everyone a very splendid chance to read critical reviews from this web site. It is often so lovely and as well , full of a good time for me personally and my office friends to visit the blog minimum 3 times in 7 days to learn the latest guides you have. And indeed, I’m so usually happy considering the powerful things you give. Certain two facts in this article are clearly the simplest we have ever had.

 13. I have to express my appreciation to this writer just for rescuing me from such a challenge. After looking throughout the world-wide-web and seeing principles which are not productive, I was thinking my life was well over. Living without the presence of approaches to the issues you have sorted out through the guide is a critical case, and the ones that would have negatively damaged my entire career if I had not noticed your web site. Your main competence and kindness in playing with almost everything was helpful. I am not sure what I would have done if I hadn’t encountered such a step like this. I can now relish my future. Thanks a lot so much for this expert and effective guide. I won’t be reluctant to recommend your blog post to any person who needs to have recommendations about this subject matter.

 14. I want to express thanks to this writer just for rescuing me from this situation. Because of looking out throughout the the net and obtaining principles which are not beneficial, I thought my life was well over. Being alive without the presence of approaches to the problems you’ve sorted out as a result of your entire website is a crucial case, and the kind that could have badly damaged my career if I hadn’t noticed your web blog. Your own personal mastery and kindness in taking care of every part was tremendous. I don’t know what I would’ve done if I had not come upon such a stuff like this. I’m able to at this time look forward to my future. Thank you so much for this impressive and effective help. I will not be reluctant to propose your web sites to any individual who ought to have counselling on this issue.

 15. I in addition to my buddies were actually going through the best pointers on your web page and then then I got a terrible feeling I had not thanked the web blog owner for those secrets. Most of the women appeared to be consequently thrilled to read all of them and already have pretty much been using these things. Many thanks for indeed being really accommodating and for making a choice on this sort of exceptional subjects most people are really needing to know about. Our own honest regret for not saying thanks to earlier.

 16. My husband and i ended up being really delighted Raymond managed to complete his investigation because of the ideas he obtained from your very own web pages. It is now and again perplexing to simply be releasing points that the others may have been trying to sell. So we figure out we’ve got the website owner to give thanks to because of that. All of the illustrations you’ve made, the straightforward blog menu, the relationships you will help to foster – it’s many awesome, and it’s helping our son and our family consider that the idea is awesome, which is certainly especially fundamental. Many thanks for all the pieces!

 17. I am writing to make you understand what a exceptional experience my wife’s princess developed reading through the blog. She noticed such a lot of things, including what it’s like to possess a great teaching character to let many more clearly fully understand selected problematic things. You actually exceeded readers’ desires. Many thanks for coming up with the great, dependable, explanatory and even cool guidance on the topic to Evelyn.

 18. I just wanted to compose a small message to be able to express gratitude to you for all of the precious hints you are posting at this site. My extensive internet research has finally been honored with reliable knowledge to share with my relatives. I ‘d declare that we readers are unequivocally fortunate to dwell in a good community with many brilliant people with very helpful tricks. I feel very much fortunate to have discovered your web site and look forward to really more entertaining minutes reading here. Thanks a lot once more for all the details.

 19. I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before. kratom cbd

 20. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time
  to be happy. I’ve read this post and if I may I wish to recommend you some
  fascinating issues or tips. Maybe you can write next articles regarding this article.
  I desire to learn more issues approximately it!

 21. I’ll immediately take hold of your rss feed as I can’t to find your
  e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any?
  Please permit me recognise so that I may just subscribe.
  Thanks.

 22. Pingback: donepezil 10 mg
 23. Hi, I do think this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I may return once again since i have book marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

 24. In these days of austerity along with relative panic about taking on debt, many individuals balk resistant to the idea of utilizing a credit card in order to make acquisition of merchandise or maybe pay for any gift giving occasion, preferring, instead only to rely on the actual tried as well as trusted technique of making settlement – raw cash. However, in case you have the cash available to make the purchase in whole, then, paradoxically, that’s the best time to use the credit card for several good reasons.

 25. Alan K likens contest between himself and Nana Addo to Hearts Kotoko Matches John Alan Kwadwo Kyeremanten, who suffered another crushing defeat at the hands of Nana Akufo Addo in his bid to lead the New Patriotic Party NPP in the 2016 General Elections, says any competitive meeting the two can be equated to an El clasico in Ghanaian terms stromectol prescribing information R01 CA87845, R01 CA101318, and R01 CA129769 from the Office of Cancer Survivorship, National Cancer Institute, Bethesda, MD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.