Hvad kan vi forvente af Peace Take Away?

Hvorfor nu Peace Take Away?
”Det stammer helt tilbage fra dengang, jeg skulle åbne Café Peace. Intentionen var lidt, at det også skulle være stedet, hvor man kunne komme og hente tapasboxe og lækre sandwich. Der skulle ligesom være et flow i butikken, hvor der hele tiden var mange mennesker. Men vi fik jo lidt en drømmestart, der gjorde, at vi hverken fik tid eller plads til det. Så det har hele tiden ligget i baghovedet.”

Hvad gjorde så udslaget?
”Det var lidt, at de tilstødende lokaler blev ledige i Boulevarden 6. Det var lidt en once in a lifetime chance, som vi syntes, var for god til at lade passere. Vi har jo også haft en del efterspørgsel på selskaber ud af huset, men det har vi hidtil ikke haft kapacitet til. Det får vi nu.”

Hvad kan vi forvente af Peace Take Away?
”Man kommer til at opleve en god synergieffekt mellem Café Peace og så den nye butik. Vi laver enkel mad. Køber lokalt, hvor det giver mening og har stor fokus på gode råvarer. Nogle ting tager vi med fra cafeen og andre ting bliver nye. Vi skal lidt rundt i landet og hente noget inspiration. Det bliver både til frokost og aften take away.

Vi kommer til at have åbent mellem 10-20. Vi håber, at mange af vores gæster på Peace vil benytte sig af det, og håber at tiltrække nye derudover. Vi kunne godt tænke os, at de mange erhvervsfolk inde i byen vil bruge os, når de har brug for en lidt mere lækker frokost, men som samtidig også gerne skal være i hånden ret hurtigt.”

Har Odense manglet det her?
”Havde du spurgt mig for et halvt år siden, så havde jeg helt klart sagt ja. Men der er på det seneste kommet flere alternativer på lige præcis den her front. Vi kan godt mærke, at der er kommet et slags opsving i branchen, og det hilser vi kun velkomment. Det gør jo også, at vi i endnu højere grad skal følge med udviklingen og sørge for at holde niveauet.”

I har 12.400 følgere på Facebook. Hvorfor tror du, at I er så populære?
”Jeg tror, at det først og fremmest handler om, at tingene er i orden. Vi har god mad, dygtige kokke, dygtigt personale og en god lokation. Men der ligger også noget følelser i det hele. Det handler om at ramme den rette stemning på stedet, som lige gør det ekstra for vores gæster. Det er jo meget individuelt fra gæst til gæst, om vi gør det, men vi kan jo, som du nævner, se på vores Facebook, at folk gerne vil os.”

Hvor stolt bliver du, når du ser hvor populær Café Peace er blevet?
”Vi er alle rigtig stolte. Det er noget, jeg tænker på hver eneste dag. At det ikke bare er en selvfølge. Noget af det sværeste i vores branche er at holde niveauet. Det giver mig utrolig meget med den daglige kontakt med gæsterne. Men det er også vigtigt, at man selv er der og har fingeren på pulsen, så man kan hele tiden kan udvikle sig i den rigtige retning.”
Du er uddannet lærer. Nu er du snart indehaver af både en café og en take away. Er det lidt en drøm, der er gået i opfyldelse?

”Det må man sige ja til. Nu ved jeg også denne gang lidt om, hvad det er, at jeg går ind til. Jeg havde været lærer i mange år og endda arbejdet i IT-branchen. Så det var en helt ny branche, jeg kastede mig ind i, da vi startede Peace. Jeg må bare sige, at jeg har fået så kæmpe respekt for den her branche. Der er så meget bagved, som man ikke aner, hvor enormt krævende det er. Men det er en beslutning, jeg aldrig har fortrudt.”

Odense er den by i Danmark, som har den største koncentration af restauranter og udskænkningssteder, og især i den billige ende af skalaen er der mange steder at vælge imellem. Er man villig til at ofre lidt mere på en god middag, er udvalget mere begrænset, men der er alligevel rigtig mange gode steder at vælge imellem, hvis man vil spise godt i Odense.

Her er en håndfuld gode restaurant i Odense, hvis man skal spise fint.

Den sikre klassiker
Hos Boldt har i snart 20 år været et af Odenses ubetinget bedste spisesteder, og Hans Boldts hyggelige gourmetrestaurant i Simonis Gård er stadig meget populær og har mange stamgæster.

Menuen tager udgangspunkt i det klassiske franske køkken, og retter som foie gras, Tournedos Rossini og peberbøf findes næsten altid på a la carte kortet sammen med menuer med 2-7 retter. Her hyldes det klassiske håndværk, og vinelskere vil nyde at udforske vinsamlingen, som omfatter mange kultvine og store, ældre flasker. Det kan betale sig at spørge, hvis man er kender.

Mest er uden tvivl en af de mest populære restauranter i Odense, og restauranten blev i 2012 udnævnt til ”Årets Bistro” af Foreningen af Danske Madanmeldere og blev i 2013 ”Årets Brasseri” i Den Danske Spiseguide.

Det er en hyggelig lille restaurant, hvor ejerne selv er i køkkenet og på gulvet, og det kan mærkes på stemningen, som er fantastisk nærværende og varm. På menuen er meget vellykkede fortolkninger af franske brasserieretter lavet af danske råvarer, og Mest har et fint udvalg af gode vine på glas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *