Spændte på at komme i gang

Det er nyåbnede i tre forskellige kategorier, men fælles for dem alle er kvalitet. I august lander det hæver niveauet yderligere. Lige om hjørnet venter også en ny spændende satsning. Noget som aldrig er set før i Sydjylland. Det bliver en kombination af en hyggelig café og en købmandsbutik. Konceptet er landsdækkende og går i al sin enkelthed ud på, at man tager landets gårdbutikker ind i centrum af større byer. Landmad-konceptet er blot lidt over tre år gammelt, men har succes i byer som Nyborg, Herning, Kolding. Nu udvider man med en franchise-butik i Fredericia.

“Vi er meget spændte på at komme i gang. Vores koncept går på bæredygtighed i produktionen og god kvalitet. Det gælder om at finde de små producenter rundt omkring i regionen. Få er globale, da sådan noget som f.eks. kaffe af gode grunde ikke kan produceres i Danmark. Men igen er det med fokus på bæredygtighed og respekt for naturen og dyrene,” fortæller han.

Hvad kan du altid spise? Hvad har du altid lyst til? Hvad er det bedste i verden dagen efter en tur i byen med tung druk? En perfekt tilberedt burger! Har vi det i Fredericia?

Tja – hvis du spørger de fleste vil de der nok komme nogle små vage svar og ingen fællesnævner. Men nu trækker vi så også i flere forskellige retninger. Ingen af dem er reelt kvalificeret til at være helt en helt det vel? Ikke dermed sagt at det ikke er godt – men en burgerbar er mere nede på jorden, og bare en burger du får stukket i hånden. Nu sidder du nok og banker hovedet ned i bordet i ren ærgrelse, eller også tænker du ”what else is new?” Det ser frem til at besøge restauranten også velvidende om, at de to travle brødre nok ikke kommer til at vise deres ansigt i restauranten hver eneste lørdag aften.

Hvad kan du altid spise? Hvad har du altid lyst til? Hvad er det bedste i verden dagen efter en tur i byen med tung druk? En perfekt tilberedt burger! Har vi det i Fredericia?

Tja – hvis du spørger de fleste vil de der nok komme nogle små vage svar og ingen fællesnævner. Ingen af dem er reelt kvalificeret til at være helt en helt plain Burger Joint vel? Ikke dermed sagt at det ikke er godt – men en burgerbar er mere nede på jorden, og bare en burger du får stukket i hånden. Nu sidder du nok og banker hovedet ned i bordet i ren ærgrelse, eller også tænker du ”what else is new?” Men ro på for vores søgen er faktisk slut med den nyåbnede ”We Do Burgers” i Fredericia Centrum.

Du skal ikke køre for hurtigt forbi, for så overser du den. Stedet er nemlig ikke særlig stort, og hånden på hjertet gør den heller ikke det store væsen af sig – men alt det er faktisk lige meget – fuldstændig, for de laver fucking awesome burgers. Det her er back to basic, når det er bedst. Der er ikke noget fancy overfilled burgere her. I stedet er der fokus på en perfekt grillet bøf med lyserødt saftigt kød, friske grøntsager og en blød lidt sød bolle. Præcis som det skal være. Centrum.

Du skal ikke køre for hurtigt forbi, for så overser du den. Stedet er nemlig ikke særlig stort, og hånden på hjertet gør den heller ikke det store væsen af sig – men alt det er faktisk lige meget – fuldstændig, for de laver fucking awesome burgers. Det her er back to basic, når det er bedst. Der er ikke noget fancy overfilled burgere her. I stedet er der fokus på en perfekt grillet bøf med lyserødt saftigt kød, friske grøntsager og en blød lidt sød bolle. Præcis som det skal være.

Det kommer til at bestå af 70 pladser indendørs og 10 pladser i gårdhaven i de lunere måneder. Kan man lide maden og de kvalitetsprodukter, man får serveret, så kan man i stor udstrækning købe det med hjem fra købmandsbutikken.

“Vi er den første af sin slags heroppe i Nordjylland. Så det har været lidt et pionerarbejde med at få så mange lokale produkter ind som muligt. Men det har heller ikke været for enhver pris. Vi har en række kvalitetskrav, som der skal opfyldes,” lyder det fra Annette Larsen. Det er første gang Annette og manden Jan prøver kræfter med restaurationsbranchen.

“Vi fyldte begge 50 i foråret, og vi havde det lidt sådan, at hvis vi skulle prøve noget andet i vores arbejdsliv, så var det nu. Vi søgte sådan lidt omkring på nettet og faldt så over det her koncept, som er ret nyt. Vi var fascineret af det, og fandt det spændende, og nu står vi så her med kort tid til åbning,” siger Hun.

Moderbutikken åbnede i Greenå i 2013. Det var Landsmads stifter, Louise Dolmer, der fik ideen med at rykke en gårdbutik ind i byen. Nu bliver nummer syv åbnet, og på landmad.dk kan man læse om en ambition om 50 butikker på landsplan. Men foreløbig bliver Fredericia den største by i Danmark, som Landmad-konceptet indtager.

“Der er ikke en aldersmæssig målgruppe, som vi har lagt os fast på. Vi henvender os til dem, der har en holdning omkring fødevarer,” lyder det fra Annette Larsen. Det er torsdag. Det har været en lang arbejdsdag og klokken har rundet 18.00. Kæresten har bestilt ”noget sundt” – den har jeg hørt før, men det ikke just denne Gastromands speciale. Men var det ikke noget med, at det var et nyt sted i Fredericia?” Du er genial Anders” – når jeg at tænke, inden jeg bruger 10 min. på at finde et sted at parkere. Førstehåndsindtrykket er godt; pæn facade, lækkert lyst lokale, minimalistisk indrettet, 3 mand bag disken, smilende og imødekommende velkomst i det sekund jeg træder ind ad døren – der er styr på tingene. Caspars er pænt besøgt og jeg frygter at de, som andre nystartede steder, kan få svært ved at leve op til sloganet ”Spis kvikt og godt”.

Med en ventetid på præcis 6 minutter og 30 sekunder for 2 såkaldte toasts (en cowboy og en Veggie som bestemt var tiltænkt fruen!) og 1 salat med laks blev min bekymring gjort til skamme. Så langt så godt.
Ingen friture eller transfedtsyre!

Du skal ikke forvente, at dit blodtryk stiger, når du rammer Caspars – det er baseret på langsomme kulhydrater, proteiner og sundt fedt – er du typen som én af Gastromændene, der faktisk træner i smug og lever meget efter netop dét princip, så er det stedet for dig. Har du tømmermænd og tænker, at kuren er at ramme Caspars – så bliver du skuffet. Der er måske lidt en tilsnigelse at kalde det toast – for faktisk er der kun 1 af de 6 ”toasts” der indeholder ost. Spørger du en Gastromand, er det en fejl. Det samme er det, at toasten knap nok har fået striber af turen i toasthjernet. Intentionerne er gode. Der er absolut potentiale. Med et par fintuninger og lidt mere X-Factor i maden er jeg sikker på, at Caspars nok skal få tag i aalborgenserne med sin sunde street food.

De er udnævnte til Danmarks smørtenorer. De har bragt den lune humor, den traditionelle, den specielle, den dyre, den billige, den alternative, den berejste og ikke mindst den velsmagende mad tilbage til landets mange stuer efter de første gang for flere år siden så dagens lys på DR2. De elsker at lave mad, og deres uformelle optræden på fjernsyn har vundet mange danskeres hjertet – inklusiv mit eget. De tager madlavning ned på et niveau, hvor alle føler de kan være med. De inspirerer og deler deres passion med alle, som er interesserede. Adam og James er de folkekære muntre amatørkokke, som har viderebragt deres far John Prices evige madglæde. Da jeg (Familiefaren Red.) startede med at lave mad for mange år siden, var det faktisk inspireret af Price.

Jeg syntes deres glæde og rolige tilgang til mad var helt nyt, og noget jeg kunne relatere til. Som årene er gået, har de udviklet deres koncept fra at være TV-kokke på DR1, skrevet kogebøger, holdt oplæg, lavet events, været dommere og åbnet flere restauranter i Fredericia. Nu er turen kommet til, at de drager uden for Staden. Som det kom frem i ugens løb er Fredericia er næste by, de har valgt at kaste deres kærlighed over.

Et godt bud på hvorfor det netop er Fredericia, er nok, at deres humor og lune tilgang til mad passer ret godt til det nordjyske. For mange år siden besøgte de faktisk Fredericia, og den daværende Restaurant hvor Familiefaren (vi begge er jo fra Fredericia) naturligvis også deltog.

78 kommentarer til “Spændte på at komme i gang”

  1. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice practices and we are looking to swap solutions with others, please shoot me an e-mail if interested.

  2. you’re in point of fact a excellent webmaster. The site loading speed is incredible. It seems that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you’ve done a excellent job on this subject!

  3. Wow, amazing weblog layout! How long have you been blogging for? you made running a blog glance easy. The overall look of your site is fantastic, as well as the content material!

  4. I do agree with all the ideas you’ve presented in your post. They are really convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for novices. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.