Odense over til sushi i København

Han er blevet hærdet på den måde, som man nu gør på stjerne restauranterne i København, hvor så mange ambitiøse kokke vil gøre hvad som helst for at få foden inden for.
”Jeg kan huske, at jeg kom fra sushi i Odense over til sushi i København, og tænkte, at det var min hjemmebane med asiatisk inspireret mad. Umami var jo lidt det hotte sted i København, så jeg var overbevist om, at de havde ramt plet med mig. Men det endte med, at køkkenchefen på Umami spurgte mig, om jeg godt nok havde været assisterende køkkenchef på sushi.”
”Jeg troede, jeg kunne meget. Men jeg lærte lynhurtigt, at i forhold til København-standard, så kunne jeg ikke en skid. Så jeg måtte nærmest oplæres på ny,” fortæller han.
”Det er jo egentlig lidt mærkeligt. I mit fag så er lønnen og vagtplanen bedre, jo længere ned af stigen, du går. Det er den omvendte verden, fordi der er så mange om buddet til prestigejobs,” fortæller han.
Han nød det halvandet år, han nåede på Adress som køkkenchef, men drømmen om at starte sit eget sted i Odense trak i ham. Han var på udkig efter lokaler til os, da et forlist forhold var ved at knække ham.
”Det kom som et hårdt slag for mig. Vi havde været sammen i syv år, og det var hende, jeg kunne se en fremtid sammen med. Men hun kunne ikke leve med at være nummer to. og det var sådan set forståeligt nok. Jeg synes selv, at jeg forsøgte at redde forholdet, men da der ikke var feedback på de ting, jeg gjorde, så endte det.
”Restaurantbranchens helt store udfordring i Odense er, hvordan vi får folk ud og spise på hverdagsaftenerne. Der er stadig lidt sådan en mentalitet, at skal man spise lidt finere og have mere end et glas vin, så skal det allerhelst være torsdag, fredag eller lørdag. I modsætning til København hvor hver dag sagtens kan være en fest. Der er opbygget en kultur, hvor man ikke ser så meget på dagene i forhold til at gå ud og spise.
Vi er navnet, og det bliver med garanti noget, der kommer til at rykke igennem i det nordjyske. Det er første sted i Danmark med lige præcis det her unikke koncept. Al maden bliver tilberedt med wok-pande kombineret med, at man efter sin bestilling kan komme op og kigge kokken over skulderen, mens maden bliver tilberedt. Men nu vil Hot Wok ud og vise restaurant-gæsterne, hvor effektive og spændende deres produkter er. Det gør man bedst ved, at gæsterne selv kan følge processen med madlavningen, og her er man mere end velkommen til at være nysgerrig.
”Det er en vigtig detalje, at man kan komme op og kigge med, når maden tilberedes. Vi tilbyder mere end bare et par retter og så tak for i aften. Det er en helhedsoplevelse, og det er blandt andet også fascinerende for børnene at komme helt tæt på og opleve den her stemning, der er, når kokkene står og tilbereder mad til mange gæster,” forklarer han.

4 kommentarer til “Odense over til sushi i København”

  1. This is the right site for anybody who wishes to find out about this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really will need toÖHaHa). You certainly put a brand new spin on a subject thats been written about for many years. Wonderful stuff, just great!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *